Kvartsikellot (quartz)

Showing all 14 results

Showing all 14 results

Kvartsikellon toiminta perustuu kvartsikiteeseen, joka värähtelee tarkasti tietyllä taajuudella. Kvartsikellon koneiston mikropiiri laskee kvartsikiteen värähtelyt ja näyttää kellonajan joko digitaalisesti tai analogisesti (perinteinen kellotaulu).

Kvartsikello (quartz) on tarkka koneistoltaan ja pysyy ajassa yleensä mekaanisia kelloja paremmin. Kvartsikellot tarvitsevat ulkoisen energian lähteen toimiakseen ja sen takia ne ovat yleensä patterikäyttöisiä. Patterista saadulla virralla kellon kvartsikide saadaan värähtelemään ja kello näyttämään aikaa. Patteri on normaalisti vaihdettava tasaisin väliajoin, mutta on myös olemassa “automaatti” kvartsikelloja, jotka lataavat kellossa olevaa akkua esimerkiksi auringonvalon avulla tai liikkeestä. “Automaattisissa” kvartsikelloissa akun  vaihtoväli on luonnollisesti pidempi kuin tavallisessa kvartsikellossa patterin vaihtoväli. Virrankulutus kelloissa on kuitenkin sen verran vähäinen, että tavallisissakin kvartsikelloissa patterin vaihtoväli voi olla useita vuosia.

Quartz – tekiniikkaan perustuvat rannekellot ovat usein myös hinnaltaan huokeampia ja niiden huollon tarve on pienempi. Tämä johtuu siitä, että niissä on mekaanista kelloa vähemmän liikkuvia osia.

Kelloni.fi valikoimissa on kattava valikoima erilaisia miesten kvartsikelloja moneen eri käyttötarkoitukseen. Tilaa rannekello helposti verkkokaupastamme ja toimitamme kellosi lähimpään Postin tai Matkahuollon toimipisteeseen ilman toimituskuluja.