Kronografi

Näytetään 1–12 / 15 tuloksesta

Näytetään 1–12 / 15 tuloksesta

Kronografilla tarkoitetaan kelloa, jossa on erillinen toiminto ajanottoa varten.  Kellotaulussa  on yleensä omat osoittimet ja erilliset pienet  taulut sekunneille, minuuteille ja tunneille. Ajanottoa ohjataan kuoreen lisätyillä erillisillä painimilla. Miesten kronografit ovat yleensä kookkaita, yli 40mm halkaisijaltaan olevia kelloja. Kronografi nimitys on kreikkaa ja tarkoittaa: “kirjoittaa aikaa”. Myös kronografeja löytyy erityyppisiä;

Flyback kronografi tarkoittaa kelloa, jossa on perinteisesti kaksi ylimääräistä painiketta säätöruuvin molemmilla puolilla noin kello kahdessa ja neljässä. Painikkeiden toiminnot vaihtelevat eri kellojen välillä, mutta yleisesti  toinen painikkeista aloittaa ja pysäyttää ajanoton ja toinen painike pysäyttää ja palauttaa viisarin tai viisarit aloituskohtaan. Flyback -nimi perustuu siihen, että ajanoton nollaamisessa viisarit palaavat alkuun vastapäivää pyörähtäen eli ikäänkuin lennähtävät takaisin.

Rattrapante kronografissa on kaksi toisistaan riippumatonta osoitinta, tälläistä kronografimallia kutsutaan myösntuplakronokrafiksi. Tuplakronografissa ainakin toisen osoittimen pystyy pysäyttämään ja käynnistämään erikseen. Samaan aikaan käydessään tuplakronografin molemmat osoittimet liikkuvat samaan aikaan päällekkäin näyttäen vain yhdeltä osoittimelta. Kun toinen osoitin pysäytetään, jatkaa toinen pyörimistä normaalisti.

Kronografi yhdistetään usein miehisiin ammatteihin, joissa aikaa tulee pystyä mittaamaan tarkasti. Valikoimistamme löytyy useita miesten  kronografeja. Tilaa siis miesten kronografi helposti verkkokaupastamme – luonnollisesti ilman toimituskuluja!