Automaattikellot

Näytetään 1–12 / 23 tuloksesta

Näytetään 1–12 / 23 tuloksesta

Automaattiset ja mekaaniset rannekellot ovat upeita hienomekaanisia laitteita. Ne saattavat pitää sisällään jopa satoja pieniä irrallisia osia. Hienoimmat automaattikellot valmistetaan lähes kokonaan käsityönä ja edullisimmat lähes kokonaan koneellisesti. Myös automaattikelloista löytyy tavallisten kellomallien lisäksi ajanotolla varustettuja malleja eli kronografeja.

Automaattikellot eivät tarvitse paristoa tai akkua energian lähteekseen, vaan ne saavat käyntivoimansa liikkeestä. Automaattikello siis “lataa” itseensä käyntivoimaa kantajansa kehon liikkeistä, kuten käden heilunnasta. Automaattikellojen esiaste on mekaaninen vedettävä rannekello, joka pysyy ajassa kun sen jousta viritetään kellon kruunusta kiertämällä. Automaattikelloissa on menty manuaalisesta virittämisestä askel pidemmälle lisäämällä koneistoon vetopaino, joka käyttäjän käden liikkeiden mukana pyöriessään virittää samalla kellon jousta.

Useimmissa automaattikelloissa on täyteen viritettyinä noin 40-50 tunnin käyntivara. Kelloni.fi valikoimissa on kattava valikoima erilaisia miesten automaattikelloja moneen käyttötarkoitukseen vähintään kahden vuoden takuulla. Verkkokaupastamme saat tilattua miesten automaattikellot helposti ilman toimituskuluja.