Ale!

Orient Sports RA-EL0002L00B (Triton) miesten kello

(1 tuotearvio)

689  420 

Orient Sports RA-EL0002L00B (Triton) miesten rannekello
– 200m
– teräsrunko
– teräsranneke
– ar-pinnoitettu safiirilasi
– päivyri
– Ø 43mm

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): orient-sports-ra-el0002l00b-triton Osastot: ,

Kuvaus

Orientin sukeltajamallien lippulaivaosastoa edustava RA-EL0002L00B eli Triton on 200 metriin asti vesitiivis. Kello saa käyntivoimansa Orientin 22 kivisestä 40N5A automattikoneistosta. Kellon runko ja ranneke ovat valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja kellon lasike on ar-pinnoitettua safiirilasia. Kellotaulussa on päivyri sekä käyntivaran näyttö. Kellotaulun halkaisija on 43 mm ja paksuus 14 mm.

0/5 (0 Reviews)

1 arvio tuotteelle Orient Sports RA-EL0002L00B (Triton) miesten kello

  1. Mika Vehkasaari

    Ostin tämän kellon mustan version hillitymmän ulkonäön vuoksi, mutta sen perusteella, mitä olen tätä sinistä nähnyt, niin se on erittäin tyylikäs.
    Mutta arvio omasta versiosta… laatu on aivan uskomaton tällä hinnalla. Aikakehä pyörii vastapäivään 120 pykäläisesti todella, todella pehmeästi ja nätisti, sekä asetuu linjaan merkkien kanssa täsmällisesti.
    Koneistona on Cal. 40N5A, jota Orient käytti myös liki 2000 euron sekoitekaasukäyttöön tarkoitetussa mallissaan. Käyntipoikkeama on muutaman kuukauden aikana noin 5 sekuntia/vrk. eli tarkkaa mekaaniselle ja oikeastaan jopa todella tarkkaa siinä mielessä, että koneisto ei ole korkealyöntisemmästä päästä, mutta vastaavasti se on niitä korkealyöntisiä kestävämpi, pitkäikäisempi ja huoltovälit on pidemmät. Rungon koko on moneen käteen sopivan pieni 43,4mm, vaikka vesitiiviys on standardoitu 200m (Diver´s 200m), joka on siis ihan eri asia kuin pelkkä 200m. Lume viisareissa, indekseissä ja käyntivaraosoittimessa ovat aivan loistavat. Latautuvat erittäin nopeasti ja kestävät läpi yön talviaikanakin. Ranneke on umpilinkkinen umpipäätypaloin ja sukellusjatkeella. Lukko tarjoaa pitkän mikrosäätövaran täsmälliseen sovitukseen. Runkoon kiinnittävät jousitapit ovat todella järeät 2,5mm paksut ja ne on helppo ottaa pois ilman erikoistyökalua olakkeiden päissä olevista läpirei´istä – tämä on siis rannekkeen vaihtoa helpottava rakenneratkaisu. Itse lukon jousitapit on pyöristetty päistään ja hivenen “ylipitkät”, jotta ne eivät tule ulos rei´istään rankan rasituksenkaan alla. Yleensäkin kulmat ja särmät on työstetty niin, että teräviä tai hankaavia kulmia ei ole. Lukko toimii täsmällisesti ja helposti, sekä pysyy varmasti kiinni. Lukko on myös miellyttävän ohut, koska siinä ei ole paksumetallisia linkkuosia. Jotkut haluavat juuri niitä ja pitävät niitä laadun merkkinä, mutta olettamus on lähinnä kuvitteellinen ja psykologinen, sillä tällaista lukkomallia ei todellakaan vedä rikki, vaan kello pettää ensin jousitapeistaan eikä lukostaan. Vääntölujuutta lukkoon on saatu fiksuilla muotopokkauksilla. Kello on täysin Japan Made ja Orientilla on kohta liki 70-vuoden perinteet kellojen tekemisestä ja he tekevät kaikki koneisto-osat itse eli ns. inhouse meiningillä. Jotenkin tämä brändi on meillä Suomessa jäänyt varjoon. Väitän, että Orient tarjoaa kaikista brändeistä eniten laatua ja “kelloa” hintagategoriassaan ja tätä mallia suosittelen aivan erityisesti – Japanin poika on todella miettinyt yksityiskohtia tässä kellossa kestävyyden ja luotettavuuden näkökulmasta. Lisättäköön, että myyntikuvat eivät tee oikeutta kellolle, vaan se on livenä paljon siistimmän näköinen.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *